Millaisia rippikoulumuistoja sinulla on? Olitko mukana rippikoululeirillä? Vai olitko mukana kenties päivä- tai iltarippikoulussa? Ainakin monelle vaasalaiselle Österhankmo - vanha ja uusi - on tuttu leiripaikka. Tänä vuonna Vaasan suomalaisessa seurakunnassa toteutetaan 18 rippikoulua. Suurin osa näistä on leirimuotoisia. Muutama näistä lukuisista rippikoululeireistä toteutetaan hieman kauempana kotoa. Allekirjoittaneen ryhmä on parhaillaan leirillä kauniissa ja aurinkoisessa Pärnussa, joka on Vaasan ystävyyskaupunki. Pärnusta löytyy myös Vaasan suomalaisen seurakunnan ystävyysseurakunta, Pyhän Eliisabetin seurakunta. 

Kaukorippikoulu on erilainen verrattuna seurakunnan omassa leirikeskuksessa järjestettävään leiriin. Ohjelma on osittain ja monia toimintatapoja on sopeutettava vallitseviin olosuhteisiin, mutta samaan aikaan on lukemattomia mahdollisuuksia hyödyntää kaunista, historiallista ja inspiroivaa lähiympäristöä rippikoulun erilaisissa työskentelyissä. Myös puitteet huvittelulle ovat mitä mainioimmat: upea hiekkaranta, kylpylä ja Pärnun kauniit kadut. 

Vaikka täällä kaukana kotoa monia asia on toisin, tietyt perinteet kuitenkin kuuluvat ripariin. Täällä Pärnussakin pidetään rippikoululeiriä. Päivää rytmittävät yhteiset ruokailu- ja rukoushetket. Syöminen ja rukoilu - siinä ripariohjelman kulmakivet. On hyvä viivähtää yhdessä pyhän äärellä, oppia ja ihmetellä. Toiminnan perustana ovat rippikoululaisten kysymykset ja kiinnostuksenkohteet. 

Minulle pappina yksi rippikoulun tärkeä tavoite on oppia, kuinka rukoillaan. Ei siis vain puhua rukoilemisesta, vaan todella sukeltaa rukouksen maailmaan, tehdä matkaa rukouksen ihmiseksi. Täällä Pärnussa siinä meillä on apuna Martin Lönnebon luoma rukoushelminauha. Joka päivä rukoilemme yhteen ääneen kultaisen Jumala-helmen äärellä: "Sinä olet ääretön, sinä olet lähellä, sinä olet valo." 

Valon ja rakkauden terveisin Pärnusta: Tiina-pappi

L%C3%B6nnebo%20P%C3%A4rnu.jpg

Penkki%20P%C3%A4rnu.jpg